EVO over tunnels: ‘We leven niet in een bananenrepubliek’

438

ZOETERMEER – Tunnels in Nederland moeten te allen tijde veilig zijn. Dit stelde EVO vandaag in EénVandaag. EVO reageert hiermee op bevindingen van het actualiteitenprogramma en RTV Noord-Holland dat een aantal tunnels in Nederland niet aan de wettelijke veiligheidseisen van Rijkswaterstaat voldoen.

Velsertunnel onveilig‘We leven niet in een bananenrepubliek. De Nederlandse infrastructuur is over het algemeen goed’, zei veiligheidsspecialist Thomas Reitsma van EVO tegen EénVandaag. ‘Maar als er tunnels zijn die niet aan de veiligheidseisen voldoen, moet dat natuurlijk zo snel mogelijk worden opgelost. Allereerst om de veiligheid van chauffeurs en andere automobilisten te garanderen. Tegelijkertijd zorgen onnodige opstoppingen in tunnels voor economische schade bij allerlei bedrijven – hun goederen staan immers in de file. Daarmee wordt de Nederlandse economie geschaad. Dat dit snel moet worden opgelost staat dus buiten kijf.’

Nieuwbouw

EénVandaag constateerde ook dat de controle op nieuwbouwtunnels te wensen over laat. Zodanig dat de veiligheid van een tunnel die op dit ogenblik wordt gebouwd volgens het programma in het geding is. Volgens veiligheidsexperts die EénVandaag sprak, zijn de mankementen stuk voor stuk zorgelijk. EVO vindt dat onafhankelijke deskundigen deze kwestie moeten beoordelen. (Bron: EVO)

Lees ook:
Tunnels vol mankementen
Overheid trekt te weinig geld uit voor onderhoud hoofdwegennet
Kamervragen over onveilige Velsertunnel
‘Velsertunnel voldoet niet aan de norm, maar is wel veilig’

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief