EVO en TLN willen aanpak N35 Zwolle-Wijthmen versnellen

429

Verladersorganisatie EVO en TLN zou wil dat de werkzaamheden aan de N35 tussen Zwolle en Wijthmen eerder beginnen dat in 2015. Volgens de verladers is de verkeerssituatie op de N35 momenteel verre van optimaal.

‘Er is sprake van een slechte verkeersdoorstroming en de verkeersveiligheid laat eveneens te wensen over. Er staan dan ook regelmatig files op dit wegvak. Onlangs is door het EVO en TLN willen aanpak N35 Zwolle-Wijthmen versnellenRijk het ontwerp-tracebesluit gepresenteerd voor de aanpak van dit wegvak van de N35, de verbinding tussen Zwolle en Almelo.’

Positief
EVO en TLN staan achter het verbeteren van de verkeerssituatie op de N35. ‘De maatregelen zorgen voor een betere doorstroming. Daarnaast gaan de verkeersveiligheid en leefbaarheid voor de bewoners van Wijthmen er fors op vooruit.’

De aanpak van de N35 tussen Zwolle en Wijthmen is nu gepland voor de periode 2015-2017. EVO en TLN zouden graag zien er eerder een begin wordt gemaakt met het project. De provincie Overijssel, die een groot deel van de kosten van het project betaalt, is hier ook groot voorstander van, aldus de organisaties.

LZV’s
Ook vragen EVO en TLN rekening te houden met het vrachtverkeer tijdens de bouwwerkzaamheden. Zo moeten de langere en zwaardere voertuigen (LZV’s), die inmiddels gebruik kunnen maken van de N35 tussen Zwolle en Raalte, dat ook nog kunnen doen tijdens de bouwperiode. (Bron: EVO/Foto: RWS)

Volg TotaalTrans op Twitter