EVO en TLN blij dat minister blijft investeren in bredere A9

596

Investeren in extra rijstroken op de A9 is essentieel voor de bereikbaarheid van de regio, nu en in de toekomst. EVO en TLN vinden het verstandig van minister Schultz van Haegen dat zij aan de ingezette koes vasthoudt. De geplande investeringen in de A9, de verbinding tussen de A1 en A2, zijn belangrijk.

Vorige week stelde Tweede Kamerlid Sander de Rouwe (CDA) nog Kamervragen over de A9 waar veel minder verkeer over heen zou gaan dan verwacht. Hij wil van minister Schultz van Infrastructuur en Milieu weten waarom de bijgestelde prognoses geen aanleiding geven om de plannen tot wegverbreding bij te stellen.

Almere groeit

Minister komt met actieplan aanpak regeldruk logistiekVolgens EVO en TLN zijn de investeringen in de A9 nodig omdat Almere nog altijd groeit. ‘Tot 2040 verwachten het Rijk en de regio de bouw van ongeveer 60.000 nieuwe woningen en huisvesting van 150.000 extra inwoners. Ook komt de ontwikkeling van Lelystad Airport steeds dichterbij.’

Belang

De snelwegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere (A1, A6, A9 en A10) worden de komende jaren verbreed om de bereikbaarheid in dit deel van de Randstad te verbeteren. EVO en TLN hebben jarenlang het belang van deze weguitbreidingen naar voren gebracht.

Eind vorig jaar berichtten EVO en TLN in hun jaarlijks overzicht van de top-20 van voor het goederenvervoer duurste files dat de filedruk de afgelopen jaren op een groot aantal belangrijke knelpunten daalde. Dit kwam door investeringen in extra rijstroken.

Zelfde fout

EVO en TLN stellen daarom dat het kabinet niet dezelfde fout moet maken als in de jaren ‘80 en ’90, toen nauwelijks in opheffing van knelpunten werd geïnvesteerd en de filedruk tot ongekende hoogte steeg. (Bron: EVO)

Lees ook:
Kamervragen over vrijwel lege dure snelweg A9 naar Almere
Duurste files staan bij knooppunt Rijnsweerd-Hoevelaken
Minister pakt top-20 duurste files goederenvervoer aan

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief