EVO en Fenedex strijden samen tegen handelsbeperkingen

511

ZOETERMEER – EVO en Fenedex intensiveren hun samenwerking. De organisaties willen met de krachtenbundeling handelsbelemmeringen wegnemen, internationaal ondernemen stimuleren en vereenvoudigen, kennis delen en het opleidingspakket verbreden.

EVO en Fenedex strijden samen tegen handelsbeperkingen‘De almaar toenemende globalisering leidt tot een innige verwevenheid van handel en logistiek. Dit treft ook nog eens steeds meer ondernemers omdat zij in toenemende mate afhankelijk zijn van het internationale speelveld. Daarom intensiveren EVO en Fenedex de samenwerking waar zij in 2013 mee begonnen’, zo melden de organisaties.

Handelsbelemmeringen

EVO en Fenedex maken zich bijvoorbeeld hard voor onder andere eenvoudige en transparante douaneregels en ‘exportcontroles’ in een mogelijk vrijhandelsakkoord tussen de Verenigde Staten en Europese Unie. Ook zijn de organisaties betrokken bij de invoering van een nieuw aangiftesysteem voor de uitvoer van goederen, om zo onnodige vertragingen te voorkomen. Tot slot willen de organisaties dat de nieuwe Europese douanewet, waar het Europees Parlement dit jaar de laatste hand aan legt, de administratieve lasten voor bedrijven terugdringt.

Netwerk

Internationaal ondernemen vraagt volgens EVO en Fenedex steeds vaker om een netwerk van mede-ondernemers en experts om kennis en ervaring uit te wisselen. Dit is ook binnen bedrijven het geval. Zo heeft de logistiek manager steeds vaker specifieke kennis over buitenlandse markten nodig, terwijl de exportmanager de logistieke kennis over bijvoorbeeld vervoer steeds vaker paraat moet hebben. Met een gezamenlijke achterban van ruim 10.000 bedrijven die internationaal ondernemen, is die relevante kennis volgens EVO en Fenedex zodanig aanwezig dat vragen snel en praktisch kunnen worden afgehandeld.

Opleidingen

Door de bestaande opleidingen op het gebied van internationaal ondernemen, gezamenlijk aan te bieden, ontstaat er volgens EVO en Fenedex een compleet aanbod waar elke internationale onderneming zijn kennis mee kan vergroten. Met goed opgeleide professionals kunnen bedrijven de enorme exportpositie van Nederland verder uitbouwen. De organisaties gaan hierbij onder andere de opleidingen over de douane, im- en export, btw-vraagstukken en specifieke landeninformatie bundelen.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief