EVO en Fenedex pleiten voor steunfonds na sancties Rusland

658

Nu blijkt dat de door de Europese Unie en Verenigde Staten afgekondigde sancties tot Russische tegenmaatregelen leiden, vragen verladersorganisatie EVO en exportvereniging Fenedex het kabinet een steunfonds op te zetten om ondernemers die hierdoor ernstige schade leiden, te compenseren.

EVO en Fenedex pleiten voor steunfonds na sanctiesEVO en Fenedex vrezen dat de tegensancties van Rusland grote gevolgen kunnen hebben voor Nederlandse bedrijven. Landbouwproducten bedragen ongeveer veertien procent uit van de totale Nederlandse export naar Rusland.

Problemen

De kans is volgens EVO en Fenedex groot dat vooral agrarische en voedselverwerkende bedrijven in grote moeilijkheden komen. Daarmee staat de werkgelegenheid op het spel, zonder dat de oorzaak daarvan gelegen is in het werk van deze vaak oer-Hollandse bedrijven en mensen zelf.

EVO en Fenedex vragen het kabinet nadrukkelijk niet om alle door de sancties geleden schade te vergoeden, maar om een bijdrage aan het verzachten van de klap die sommige bedrijven moeten verwerken. Hiervoor moet het kabinet een steunfonds opzetten voor ondernemers die aantoonbaar in de problemen komen. (Bron: EVO)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief

Lees alles over de boycot van en tegen Rusland in het dossier