EVO en Defensie sluiten convenant overtollig personeel

416

Defensiemedewerkers die als gevolg van de herstructurering van de krijgsmacht uitstromen, worden door EVO geholpen in te stromen bij haar leden. Het ministerie van Defensie en verladersorganisatie EVO hebben hierover een convenant getekend.

EVO en Defensie sluiten convenant overtollig personeelEVO signaleert bij veel van haar leden een groeiende behoefte aan logistiek professionals. Defensie heeft als grondlegger van de hedendaagse logistiek veel van deze professionals in huis. Als gevolg van de herstructurering bij Defensie zullen zij in toenemende mate de arbeidsmarkt betreden.

Tijdens de ondertekening van het convenant benadrukte Machiel van der Kuijl, algemeen directeur van EVO, de logica van de samenwerking tussen EVO en Defensie. ‘Onze leden zijn producenten en handelaren. Het produceren en verhandelen van de goederen van deze bedrijven vraagt een divers aanbod aan logistiek professionals.’
Van der Kuijl stelde dat Defensie deze diversiteit in huis heeft. ‘Defensiepersoneel heeft een breed scala aan kwaliteiten die zijn opgedaan tijdens hun werkzaamheden, zoals professionaliteit, flexibiliteit, veiligheidsbewustzijn en een internationaal blikveld.’

Afspraken
Het convenant bestaat uit een reeks afspraken. Zo zal het ministerie van Defensie haar medewerkers voorlichten over de mogelijkheden om bij aangesloten leden van EVO te werken. Ook financiert het ministerie een stageperiode van maximaal drie maanden, waarbij een projectbijdrage aan de nieuwe werkgever beschikbaar wordt gesteld. EVO zal Defensie hierbij ondersteunen, bijvoorbeeld door leden te informeren over de toegevoegde waarde van defensiemedewerkers voor de invulling van vacatures.

Meer nieuws over de EVO:
EVO wil dat Eerste Kamer instemt met Wet basisnet
‘Keuze Ruit Eindhoven stap in goede richting’
Verladers: ‘Overheid moet zorgen voor betrouwbare infrastructuur, niet de bedrijven’
‘Beveiliging koopvaardijschepen plicht van overheid’
Vrachtverkeer Gooi en Vechtstreek moet N201 mijden

twitter