Even broodje halen schipper kost ongeveer 400.000 euro

701

Het repareren van een hoogspanningsmast op het Ketelmeer waar een schipper in november 2013 tegenaan was gevaren nadat hij een broodje was gaan halen, kost ongeveer 300.000 tot 400.000 euro. Dat heeft netwerkbeheerder TenneT gemeld aan Omroep Flevoland.

Zeehavenpolitie houdt elf man aan voor drugssmokkel in havenDe schipper was rond 16.30 uur uit Almelo richting Amsterdam vertrokken. De waterpolitie kreeg rond 03.15 uur een melding van de aanvaring. Bij het Ketelmeer had de schipper het roer overgegeven aan zijn matroos om een broodje te eten. Op het moment dat hij weer in het stuurhuis kwam doemde opeens de hoogspanningsmast op en kon een aanvaring niet meer worden voorkomen.

Geen tachograaf
In eerste instantie lukte het niet om contact te krijgen met de bemanning op het schip. Om 04.20 uur traceerde de waterpolitie het schip en ging aan boord om een onderzoek in te stellen. De bemanning van het schip bestond uit de 57-jarige schipper en een Roemeense volmatroos. Zij voeren zonder tachograaf. Op het voordek van het schip lag een buis van 40 cm doorsnee en ongeveer 10 meter lang. Deze was vermoedelijk afkomstig van de bescherming van de hoogspanningsmast.

TenneT stelt de verzekeraar van de schipper aansprakelijk.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter