Europese Commissie komt met voorstel werktijden binnenvaart

436

De Europese Commissie komt maandag met een voorstel over de maximale arbeidstijden in de binnenvaart. Voor andere sectoren bestaan deze al, maar nog niet voor de binnenvaart.

Europa onderzoekt mogelijke prijsafspraken containerrederijenHet voorstel van de Commissie voor de maximale arbeidstijden geldt voor alle passagiers- en vrachtschepen die de Europese vaarwegen bevaren. De Commissie wil met de regels voor de 31.000 werknemers in de binnenvaart, zorgen voor een eerlijkere concurrentie voor de 9.645 bedrijven in de binnenvaart.

Europees regelen

Volgens de Commissie profiteren de werknemers in de binnenvaart straks van één regeling die geldt op alle Europese vaarwegen. ‘Werknemers in de binnenvaart hebben vaak te maken met onregelmatige werktijden. Ze werken vaak veel uren in een kort tijdsbestek, wonen vaak op het werk en nemen langer rust aan het einde van het seizoen. Dat is anders dan het werk aan de wal. Omdat 75 procent van de transport over de binnenwateren grensoverschrijdend is, is het goed als er een Europese regeling komt voor de maximale arbeidsduur.’ (Bron: Europese Commissie)

Bekijk alle foto’s van de Oranjegekte in transport en logistiek in het Oranjealbum

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neemeen abonnement op de nieuwsbrief