Europese Commissie komt met app over Europese verkeersregels

366

Europese Commissie komt met app over Europese verkeersregelsDe Europese Commissie heeft onlangs smartphone-app ‘Going Abroad’ uitgebracht. In de app kan iedereen informatie vinden over Europese verkeersregels.

De app is in 22 talen beschikbaar voor iPhone en iPad, Google Android en Microsoft Windows. De app biedt alle belangrijke informatie over veilig verkeer in alle EU-landen. De app geeft informatie over onderwerpen die het meeste aanleiding geven tot ongevallen, zoals snelheidsbeperkingen, alcoholpromillages, verkeerslichten en het gebruik van mobiele telefoons. Ook de gordelplicht en het al dan niet verplicht dragen van een helm op de fiets en motorfiets komen aan bod.

Europese Commissie komt met app over Europese verkeersregelsMinder doden

De EU heeft zich tot doel gesteld om het aantal verkeersdoden in de periode 2010-2020 te halveren en legt ook meer nadruk een vermindering van het aantal zwaargewonden. De nieuwe app is maar één van de vele initiatieven van de EU om de verkeersveiligheid te bevorderen.

De afgelopen jaren is de verkeersveiligheid er met grote sprongen op vooruit gegaan. In de periode 2001-2010 is het aantal dodelijke slachtoffers op de wegen in de EU met 43 % gedaald, en tussen 2010 en 2013 nog eens met 17 %. Download de app. (Bron: Europese Commissie)

Lees ook de nieuwe rubriek Juridische Zaken. In de eerste aflevering: Verjaringstermijnen in het vervoerrecht

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief