Europarlementariër Wim van de Camp tegen Duitse tolplannen

867

Europarlementslid Wim van de Camp is tegen de huidige Duitse tolplannen. Van de Camp is coördinator verkeersbeleid binnen de EVP, de grootste fractie in het Europarlement en verzet zich tegen de discriminatie in het plan.

Europarlementariër Van de Camp tegen Duitse tolplannenWim van de Camp ontving dinsdag meer dan 42.000 handtekeningen tegen de Duitse tolplannen uit handen van de nieuwe hoofddirecteur Van Bruggen van de ANWB. De ANWB organiseerde de handtekeningenactie en vindt het grootse bezwaar dat Duitsers zelf de kosten van het geplande wegenvignet gecompenseerd krijgen, niet-Duitsers moeten wel voor de kosten opdraaien.

Groot goed

‘De interne markt van de Europese Unie is een groot goed’, meldt Van de Camp. ‘Het is belangrijk dat er zo min mogelijk beperkingen zijn om echte vrije handel mogelijk te maken. Soms is tolheffing noodzakelijk bijvoorbeeld bij grote investeringen zoals de Schelde-tunnel, maar dan is het van belang dat deze heffing niet discriminerend is voor andere EU-burgers.’

Alternatief

‘We moeten alert zijn op te-nationalistische ontwikkelingen, zoals de tolplannen van de Duitse overheid. Gelukkig heeft de Duitse regering inmiddels de signalen begrepen en werkt de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble aan een alternatief plan voor de tolheffing op de Duitse wegen.’

Daarnaast is Van de Camp ook erg benieuwd naar de inzet van de nieuwe Eurocommissaris voor transport Kallas. (Bron: Wim van de Camp)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief