Transportcommissie wil geld voor beveiligde parkeerplaatsen

856

BRUSSEL De Transportcommissie van het Europees Parlement maakt geld vrij voor het aanleggen van beveiligde parkeerplaatsen langs de Europese snelwegen. Europarlementariër  Peter van Dalen (ChristenUnie – SGP) vroeg in het kader van de begrotingsonderhandelingen voor 2017 om twee miljoen euro.

Peter van DalenWat betreft Van Dalen moeten de parkeerplaatsen vooral komen langs grote Europese snelwegen waar vaak problemen zijn, zoals die richting Calais. ‘Dit is hard nodig’, stelt Van Dalen. ‘Chauffeurs worden soms bedreigd of hebben te maken met insluipers, zoals bij Calais. Bovendien dwingt de strenge rij- en rusttijdenwet chauffeurs re vaak om te overnachten op ongure plaatsen. Dat moet echt veranderen.’

Nu de EP Transportcommissie ingestemd heeft met dit voorstel  gaat het door naar de commissie die over de begroting van komend jaar gaat. Als ook deze EP-commissie instemt, dan wordt dit plan onderdeel van het budget-standpunt van het Europees Parlement. Het Parlement onderhandelt vervolgens met de lidstaten over hoe het geld voor 2017 precies verdeeld wordt.