Europa steekt nog eens vele miljoenen in spoor en kustvaart

683

Europa gaat meer dan 320 miljoen steken in de Europese infrastructuur. De Europese Commissie maakte vandaag bekend waar het de laatste honderden miljoenen euro’s aan gaat uitgeven.

Eerder koos de Commissie al 54 projecten, nu zijn 52 andere projecten geselecteerd. Deze hebben een totale waarde van 230 miljoen euro. De miljoenen gaat Europa steken in projecten in het kader van het TEN-T-programma (trans-European transport network).

Europa wil reservefonds binnenvaart breder inzetten52 projecten

Van de 230 miljoen euro die wordt besteed aan nieuwe projecten gaat bijna 38 miljoen naar het European Rail Traffic Management System (ERTMS) voor het spoor. Vijftien projecten krijgen in het kader van het programma Motorways of the Sea ter bevordering van de kustvaart 78 miljoen euro. Bijna 52 miljoen euro gaat naar intelligente transportsystemen, ruim negen miljoen naar het Air Traffic Management (ATM) en ruim 52 miljoen naar overige projecten met prioriteit.

‘So happy’

Vice-president en transportcommissaris Siim Kallas van de Europese Commissie is erg blij met de nieuwe projecten. ‘Het is goed om te zien dat meer dan honderd projecten met steun van de Europese Unie van start kunnen gaan. Deze projecten gaan ervoor zorgen dat we in Europa een compleet transportnetwerk krijgen waarin goederen soepel door heel Europa kunnen worden getransporteerd en personen eenvoudig kunnen reizen.’ (Bron: EU)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief