Euronav koopt voor 980 miljoen vijftien VLCC’s van Maersk

510

De Belgische tankrederij Euronav neemt voor 980 miljoen dollar vijftien Very Large Crude Carriers (VLCC) over van Maersk Tankers Singapore Pte Ltd. Dat heeft Euronav zondagavond bekendgemaakt.

De schepen hebben een gemiddelde leeftijd van vier jaar. De tankervloot van Euronav bestaat nu nog uit één ULCC, elf VLCCs en 23 Suezmax schepen.

Euronav neemt voor 980 miljoen vijftien VLCC’s van Maersk overDe schepen worden geleverd tussen eind januari en juni, met uitzondering van één schip dat momenteel onder tijdbevrachting is en wordt geleverd tegen het einde van het jaar. De schepen worden uitgebaat binnen de Tankers International VLCC Pool waarvan Euronav medeoprichter is.

Beter vooruitzichten
Volgens Euronav verbeteren de vooruitzichten voor de markt van grotere olietankers de laatste maanden aanzienlijk. ‘Dat wat wijst op een heropleving van de vraag en betere korte termijn vooruitzichten.’

Containers
Maersk verkoopt de tankers omdat het bedrijf zich met Maersk Line wil toeleggen op het vervoer van containers en met APM Terminals op de overslag van containers. Maersk Tankers maakte in de eerste negen maanden van 2013 een verlies van 271 miljoen dollar, Maersk Line maakte een winst van 1,2 miljard dollar en Maersk APM Terminals 548 miljoen dollar. Verder heeft Maersk de bedrijfsonderdelen Maersk Oil and Maersk Drilling.
Eerder stootte Maersk al tien gastankers en deelnemingen in DFDS en ERS af. (Bron: Euronav)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter