Euregio Rijn-Waal bezorgd over gevolgen Duitse tolplannen

834

De Euregioraad van de Euregio Rijn-Waal heeft zijn bezorgdheid uitgesproken over de plannen van de Duitse regering om ook voor personenauto´s een toltarief in te voeren.

De Euregio Rijn-Waal heeft daarom de Duitse Bondskanselier Angela Merkel in een brief opgeroepen om af te zien van de tol voor auto´s of in ieder geval een uitzondering voor de Nederlands-Duitse grensregio te maken. Tevens heeft de Euregio Rijn-Waal er bij minister-president Mark Rutte op aangedrongen om zich in te zetten voor een positieve oplossing voor de Nederlands-Duitse grensregio.

Duitse politie controleert streng op rijverbodenNadelig

De Duitse tolplannen hebben volgens de Euregioraad voor het Nederlands-Duitse grensgebied grote nadelige gevolgen. ‘Er wordt een nieuwe hindernis voor het lokale grensverkeer opgeworpen’, aldus voorzitter Ulrich Francken. ‘De baan in Duitsland, die interessante stageplek bij dat Duitse bedrijf, maar ook het wekelijkse bezoek aan de supermarkt in Kranenburg of Emmerich worden een stuk minder aantrekkelijk. Ook spelen er grotere economische belangen, zoals die van Airport Weeze. Deze luchthaven moet het hebben van de vele Nederlandse reizigers en maakt zich zorgen of de Nederlanders nog wel van Weeze willen vliegen als dat 10 of 20 euro extra gaat kosten. Daarom hebben wij de Duitse regering verzocht af te zien van de tolplannen.’

Vanaf 2016

Er moet vanaf 2016 in Duitsland zowel tol betaald worden voor de snelwegen alsook voor de provinciale en lokale wegen. Dit staat in het definitieve tolplan van de Duitse minister Dobrindt. Dit betekent dat ook korte grensoverschrijdende ritten geld gaan kosten. (Bron: Euregio Rijn-Waal)

Meer over de Duitse tolplannen:
EVO en TLN eisen actie Europa vanwege tolheffing Duitsland
ANWB in verzet tegen Maut

Bekijk de foto’s van de Oranjegekte in transport en logistiek

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief