ERS Railways gaat in Nederland op groene stroom rijden

672

ERS Railways laat komend jaar alle elektrische treinen in Nederland voor vijftig procent op groene stroom rijden. Vanaf 2018 is dit honderd procent. De elektriciteit wordt opgewekt door duurzame bronnen, nieuw gebouwde parken voor duurzame stroom en van parken die specifiek voor het treinverkeer zijn aangewezen.

ERS Railways gaat in Nederland op groene stroom rijdenSinds 31 december 2012 worden alle langeafstand treinen van ERS Railways in Europa gereden met elektrische locomotieven. Vanaf 2015 gaat ERS Railways zich verder toeleggen op klimaatneutraal vervoer, door geleidelijk over te stappen op het gebruik van groene stroom voor al haar elektrische locomotieven op het Nederlandse Spoorwegnet.

Footprint

‘Na de beslissing te hebben genomen om alleen elektrische locomotieven op de langeafstand te gebruiken, zullen we profiteren van het feit dat ERS Railways zich kan aansluiten bij de Verenigd Inkoop en Verbruik van Energie op het Nederlandse Spoorwegnet (VIVENS), welk 100 % CO2-vrije elektrische energie zullen leveren in 2018’, meldt directeur Frank Schuhholz van ERS Railways. ‘Met deze stap kunnen we actief bijdragen aan de doelstellingen van onze klanten om de carbon footprint te verminderen binnen hun toeleveringsketens.’

Eén procent

De helft van de nieuwe groene stroom is afkomstig uit Nederland en de andere helft uit het buitenland. Het totale stroomcontract gaat over  1,4 TWh per jaar, ongeveer 1% van alle elektriciteit die verbruikt wordt in Nederland. (Bron: ERS Railways)

Meer nieuws over ERS Railways:
Freightliner neemt ERS Railways van Maersk over
ERS Railways is Europees spoorvervoerder van het jaar
ERS Railways denkt te profiteren van strenge zwaveleisen kustvaart

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief