Eric Wiebes volgt waarschijnlijk ‘accijnsman’ Frans Weekers op

404

De Amsterdamse wethouder Eric Wiebes wordt waarschijnlijk de nieuwe staatssecretaris van Financiën. Dat melden volgens de NOS bronnen in Den Haag.

Wiebes is 50 jaar oud en sinds 2010 wethouder in de hoofdstad. Daar heeft hij de portefeuille Verkeer en Vervoer. In Amsterdam wordt hij geprezen vanwege zijn aanpak Eric Wiebes volgt waarschijnlijk ‘accijnsman’ Frans Weekers opvan de problemen met de Noord-Zuidlijn.

Accijnsman
Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën trad vorige week af. Hij kreeg te weinig steun in de Tweede Kamer nadat 100.000 mensen kregen door problemen bij de Belastingdienst geen toeslagen meer. In de transportsector stond Weekers bekend om de invoering van de accijnsverhoging op brandstoffen. Per 1 januari 2014 werd de accijns op diesel verhoogd met drie cent.

Meldpunt
Het CDA stelde onlangs nog een meldpunt in om de problemen van de accijnsverhoging per 1 januari in kaart te brengen. Met de reacties wil het CDA de belastingverhoging opnieuw op de agenda zetten van de Tweede Kamer.
CDA Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt noemde het onbegrijpelijk dat staatssecretaris Weekers pas na een half jaar de gevolgen wil bekijken. ‘Weekers zelf loopt miljoenen belastinginkomsten mis,  maar wil de put pas dempen als het kalf verdronken is. Dat is voor veel ondernemers te laat.’ (Bron: NOS)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter