Enschede krijgt Cargohopper, Amsterdam bijna

574

Na een jaar lang testen krijgt Enschede de nieuwe Cargohopper. HST gaat de Cargohopper inzetten in een gezamenlijk project met de gemeente Enschede en de winkeliers in de binnenstad van Enschede.

Enschede krijgt Cargohopper, Amsterdam bijnaRuim 3 jaar rijdt de Cargohopper al dagelijks rond in het oude stadscentrum van Utrecht. In die tijd dit distributie concept door de Utrechters geaccepteerd als een onderdeel van het stadsleven. Het concept heeft ondertussen landelijke bekendheid gekregen trekt ook veel internationale belangstelling. Door deze slimmere vorm van binnenstaddistributie is de totale besparing aan bestelbus- en vrachtauto kilometers uitgekomen op een ruim 300.000. Daarmee is aan brandstof zo’n 60.000 liter diesel bespaard, wat omgerekend uit komt op een reductie van 159 ton CO2 uitstoot. Door gebruik te maken van speciaal op het dak gemonteerde zonnepanelen rijdt Cargohopper voor een belangrijk deel op zelf opgewekte energie. Meer en meer ondernemers uit de binnenstad weten de weg naar Cargohopper ondertussen te vinden en ook een groeiend aantal collega vervoerders maakt gebruik van de service via het SDC en Cargohopper.

De plannen om Cargohopper ook in Amsterdam in te gaan zetten zijn klaar. De routes zijn uitgewerkt, het businessplan is klaar, de voertuigen zijn gereed om besteld te worden, het probleem waar we nog mee zitten is het vinden van een geschikte overslaglocatie aan de zuidas van Amsterdam.