Enquête over toekomst dorp Moerdijk

483

De gemeente Moerdijk gaat in december via een enquête bij alle inwoners van de kern Moerdijk peilen hoe ze aankijken tegen de toekomst van hun dorp. Dat heeft de gemeente gisteren aangekondigd tijdens een informatiebijeenkomst.

Eerder maakte een commissie onder aanvoering van oud-minister Ed Nijpels bekend dat het dorp Moerdijk eigenlijk zou moeten wijken voor de groei van de haven. De commissie adviseerde dat de gemeente Moerdijk, de Provincie Noord-Brabant en het havenschap Moerdijk.

Leefbaar
Partijen denken nu door flink te investeren, het naast het industrieterrein gelegen dorp leefbaar te houden. Afgelopen periode kreeg de gemeente duidelijke signalen dat veel inwoners twijfelen over deze Enquête over toekomst dorp Moerdijk leefbaarheidsvariant. Gezien de impact van het onderwerp wil de gemeente nu van alle inwoners weten of er geloof is in de toekomst van het dorp als daarin wordt geïnvesteerd. Gemeente en provincie zullen bij definitieve keuze over de ontwikkeling van de haven rekening houden met de uitkomst van de enquête.

In september presenteerde de gemeente, provincie en havenschap de concept-havenstrategie voor het zeehaven- en industriegebied van Moerdijk. Partijen zetten er op in om de economische potenties te benutten. Dat betekent meer containers die via Rotterdam en Antwerpen Europa binnenkomen afhandelen, het aantal Europese kustvaartroutes dat Moerdijk aandoet laten toenemen en inzetten op groene procesindustrie en logistiek.

Vierde zeehaven
De Haven van Moerdijk is de vierde zeehaven van Nederland, op het terrein zijn 400 bedrijven gevestigd en het hele gebied biedt direct en indirect werkgelegenheid aan bijna 17.000 mensen.

In februari 2014 wordt in de definitieve havenstrategie opgenomen welke koers wordt gekozen voor het dorp Moerdijk.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter