Engelsen stelen diesel en navigatiesysteem

699

De politie heeft zaterdag twee Engelse mannen (26 en 15 jaar) aangehouden voor diefstal van diesel en een navigatiesysteem.

Een 31-jarige vrachtwagenchauffeur uit Etten-Leur deed aangifte bij de politie. Hij stond met zijn vrachtwagen met trailer op het Brabantpark. Hij zag dat een witte bestelbus, Ford Transit, met Engels kenteken naast hem parkeerde. Hij zag dat in de bestelauto een Politie vindt gestolen auto in vrachtwagenvolwassen man en een jongen zaten. Hij zag dat de jongen uitstapte. Hij sprak de bestuurder aan om hem te vertellen dat het een besloten terrein was. De chauffeur toonde hem een navigatiesysteem en vroeg hem in het Engels naar de werking daarvan. Even later reed de bus weg. De chauffeur ontdekte toen dat de tankdop van zijn vrachtwagen opengedraaid was en dat de dop naast de opening van de tank lag. Hoeveel liter er precies uitgehaald was kon de aangever niet zeggen.

Tweede dieseldiefstal

Vervolgens kreeg de politie een melding dat op de Julianalaan een bewoner een jongen betrapt had die tankdoppen van auto’s aan het losdraaien was. De knul was snel in een witte Ford Transit bus gestapt.

Agenten zagen de bus rijden op de Julianalaan en gaven een stopteken. Ze zagen dat op de vloer van de bus een zogenaamde hevelinstallatie stond. De slangeneinden waren nat en roken naar diesel. Tijdens de controle werd ook bekend dat de inzittenden eerder op de middag een navigatiesysteem hadden gestolen in Breda. Het apparaat zat tegen de voorruit. Beide verdachten zijn aangehouden en in verzekering gesteld. (Bron: Politie)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief