Binnenvaart volop aanwezig op Grande Parade Koningsdag

770

aquapolisDORDRECHT – De binnenvaart is goed vertegenwoordigd in de Grande Parade tijdens de viering van Koningsdag in Dordrecht. Onder meer het door LNG/gasolie aangedreven koppelverband Eiger-Nordwand en het containerschip Aquapolis waren aanwezig in het defilé voor de koning. De Rene Siegfried van Vereniging De Binnenvaart duwde een groot oranje cadeau vooruit.

En Avant vaart met twee miljoen flesjes bier door Grande ParadeSpeciaal voor Koningsdag vaart de bierboot ‘En Avant’ van Van Uden dwars door het defilé met twee miljoen flesje bier in containers. ‘Helaas voor onze koning moet al het bier vandaag nog gelost worden in Antwerpen voor export naar Amerika’, schrijft Van Uden.

De Grande Parade vindt plaats op het drierivierenpunt. Wanneer de Koninklijke familie op het Groothoofd voet aan wal zet in Dordrecht begint de Grande Parade. Deze feestelijke optocht op het water speelt zich af op het kruispunt van drie grote rivieren. Hier laten de maritieme bedrijven,  recreatieve iconen, organisaties en gemeenten uit de regio op beeldende wijze zien wat Dordrecht en de regio zo uniek maakt.

siegfried1

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief