ELV met O-Foil op Riverdating

520

De Europese Logistieke Vervoerders Organisatie (ELV) presenteert op het ‘matching event’ Riverdating voor vervoerders en verladers in Lyon de O-foil technologie. De ELV ondersteunt nieuwe instroom en innovaties als de O-Foil die vervoer over water nog milieuvriendelijker maken.

Het ontwerp van O-foil is geïnspireerd op de zwembeweging van een dolfijn en levert een brandstofbesparing op tot 50 procent ten opzichte van de huidige voorstuwingssystemen. De voortstuwingsinstallaties kan worden toegepast in binnenvaartschepen, bij nieuwbouw en in bestaande schepen. Volgens O-foil leveren ze een brandstofbesparing op tot 50% en dringen daarmee de emissie-uitstoot terug. Het eerste O-foil schip met vleugelvoortstuwing, het ms Triade is in de vaart.

Riverdating
Het door Voies Navigables de France (VNF) georganiseerde ‘matching event’ voor vervoerders en verladers heeft plaats in Lyon, aan de samenloop van Rhône en Saône. ‘De ELV is de enige vervoerder met zeventig eigen schepen die rechtstreeks van de Benelux, Duitsland en het Seinebekken naar het Rhône-Saônebekken kunnen varen, en andersom’, schrijft de ELV. ‘Natuurlijk verzorgen we desgewenst ook voor- en natransport en op- en overslag.’

Riverdating wordt op 27 en 28 november gehouden in Lyon. (Bron: ELV)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter