Elf vermisten bij kapseizen mv Hope

863

hope3Het mv Hope is donderdagmorgen in de Andaman Zee tijdens slecht weer gekapseisd. Van de zeventien bemanningsleden konden er zes worden gered. Elf zijn nog vermist.

Het schip kwam in slecht weer terecht met hoge golven en hevige zijwind. Hierdoor sloeg het 29 mijl ten zuiden van Racha Yai Island om. Vijf bemanningsleden konden zich in veiligheid brengen in de reddingsboten. Het containerschip Buxmoon pikte ze later op. Zij werden naar Bangladesh gebracht. Een helikopter van de Thaise marine haalde de zesde overlevende uit zee.

Teveel
De onder de vlag van Bangladesh varende Hope was met 6.545 ton klei voor de keramische industrie onderweg van Lumpurt in Maleisië naar Chittagong in Bangladesh. De krant De Phuket News meldt dat het scheepscertificaat van de Hope aangeeft dat het schip maximaal 5.550 kuub mag meenemen. De informatie die bekend was bij de Chittagong Port Authority geeft echter aan dat de Hope bijna 1.000 kuub Elf vermisten bij kapseizen mv Hopemeer aan boord had.

Zoektocht
De zoektocht naar de elf vermisten gaat voort. De overlevenden meldden dat ook de vermisten in een reddingsboot wisten te stappen toen het schip kapseisde. Een zoektocht leverde tut nu toe echter niets op. (Foto’s Royal Thai Navy)

 

Meer ongelukken:
Voorste deel gebroken MOL Comfort weer onderweg
Aangetroffen lichaam in Ketelmeer van vermiste schipper
Bootje zeilt op binnenvaartschip, skûtsje redt bemanning
Tweede zwaargewonde aanvaring Grou overlijdt
Tankwagen veroorzaakt grote brand

twitter