Elektronische neuzen nu ook op het water in haven Rotterdam

867

ROTTERDAM – Twee vaartuigen van het Havenbedrijf Rotterdam varen vanaf maandag 3 november met e-noses op het dak in de Botlek en de Europoort. Het gaat om de RPA 2 en de RPA 3.

Elektronische neuzen nu ook op het water in RotterdamDe e-nose of elektronische neus  is een compact meetinstrument die veranderingen in  de luchtsamenstelling waarneemt en kan zo hinderlijke, gevaarlijke en ongezonde lucht /gassen signaleren.

Duurzame haven

De e-noses maken deel uit van het We-nose netwerk van ongeveer 100 elektronische neuzen in het havengebied. Het is de bedoeling dat dit netwerk wordt uitgebreid tot 300 e-noses in 2016.

Het inzetten van elektronische neuzen past bij het Havenbedrijf om de meest duurzame haven in zijn soort te worden. Bedrijven, gemeenten en de milieudienst kunnen door de e-nose sneller inspelen op hinderlijke of gevaarlijke gassen.

Het Havenbedrijf Rotterdam, DCMR Milieudienst Rijnmond, Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, Provincie Zuid-Holland en Gemeente Rotterdam, Gemeente Maassluis, Deltalinqs en Vopak stonden aan de basis van het We-nose netwerk. (Bron: Haven Rotterdam/Foto: Ries van Wendel de Joode)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief