Einde papieren vrachtbrief nabij

682

ZOETERMEER – De transportbedrijven Post & Zonen uit Pijnacker, van Hooft Transport uit Hoevelaken, Ben Becker Transport en ESED Logistics, beiden uit Soest, nemen in december het community platform TransFollow in gebruik. TransFollow komt in het eerste halfjaar van 2015 voor iedereen beschikbaar.

Einde papieren vrachtbrief nabijTransFollow is het logistieke (achterland) community systeem van verladersorganisatie EVO, vervoerdersorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) en het Nederlandsch Binnenvaartbureau (NBB). Het stelt de logistieke sector in staat om de informatie over de zending digitaal te volgen en digitaal te ondertekenen.

Sinds 1918

Het TransFollow platform start met een bèta-versie om zo gecontroleerd meer en meer verladers en logistieke dienstverleners toegang te geven. Deze bèta-periode wordt gebruikt om gebruikersverbeteringen te identificeren en ervaring op te doen in de praktijk.

Rene Bruijne, directeur TransFollow:  ‘TransFollow vervangt hiermee de sinds 1918 gestandaardiseerde papieren vrachtbrief “het Beurtvaartadres” met een digitale variant. De ambitie is om deze digitale standaard uit te rollen in geheel Europa als digitale CMR-vrachtbrief.’

Mobiele applicaties

Naast de besparingen op de verwerkingskosten van de papieren vrachtbrief creëert het platform ook de mogelijkheid om digitale (mobiele) communicatie in de logistieke keten verder te verbeteren. Dit sluit aan op het toenemende gebruik van mobiele apps in de logistiek. De sector is hierdoor in staat de informatie in de logistieke met elkaar te delen waarmee de Nederlandse logistieke sector voorop loopt in Europa. (Bron: TransFollow)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief