Einde acties distributiecentrum V&D in Aduard

819

De leden van FNV Bondgenoten bij het distributiecentrum van V&D in Aduard hebben besloten om de acties bij het warenhuis te beëindigen. Zij zijn gisteren akkoord gegaan met een licht verbeterd werkgeversvoorstel voor een nieuw sociaal plan V&D. ‘Dat de druiven iets minder zuur voor ons zijn, is te danken aan onze acties’, aldus een medewerker van het distributiecentrum.

V&D wil uitzendkrachten inzetten in distributiecentrum AduardHet aangepaste bod van V&D betekent dat de IOAW-uitkering, een aanvulling op het inkomen tot bijstandsniveau voor oudere werkzoekenden, niet bij voorbaat wordt ingehouden op de ontslagvergoeding. Voor enkele tientallen oudere werknemers betekent dit dat hun ontslagvergoeding tot 10.000 euro hoger uitvalt. Daarnaast komen alle actievoerders uit Aduard alsnog in aanmerking voor de ‘tekenbonus’ van 1500 euro indien zij de vaststellingsovereenkomst tekenen.

‘Geknokt’ 
Aan de voornaamste werknemerseis is V&D niet tegemoet gekomen: de ontslagvergoeding, die is gebaseerd op de nieuwe kantonrechtersformule, wordt niet verhoogd. Niels Suijker, bestuurder FNV Bondgenoten: ‘Dat is en blijft een bittere pil voor de ontslagen V&D’ers, die hebben geknokt voor wat ze waard zijn. Niettemin hebben onze leden besloten met deze beperkte verbetering akkoord te gaan, zodat er een eind komt aan de onzekerheid en iedereen zich kan richten op het vinden van een nieuwe baan.’

Leden stemmen  
FNV Bondgenoten bereikte gisteren kort na de opschorting van de acties een akkoord met V&D. De bond legt dit akkoord volgende week met een positief stemadvies voor aan alle vakbondsleden werkzaam bij V&D, in een schriftelijke stemming. Indien de leden instemmen met het akkoord, wordt het sociaal plan definitief en geldt het voor de ongeveer 10.000 werknemers bij V&D en La Place.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter