Einde aan seniorenkeuring klein vaarbewijs

749

De seniorenkeuring voor het klein vaarbewijs voor de pleziervaart vervalt per 1 juli. Op dit moment zijn senioren vanaf 70 jaar verplicht elke 5 jaar een eigen verklaring te overleggen, waarop een medische keuring kan volgen. Die beperking van de geldigheidsduur van het klein vaarbewijs wordt afgeschaft.

Minister: ‘Geen pot geld voor beperken wachttijden sluizen’De ministerraad heeft dat besloten op voorstel van minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu. Het schrappen van de seniorenkeuring volgt op een advies van de VAMEX, de organisatie voor vaarbewijs- en marifoonexamens. Ouderen worden steeds vitaler, de maatregel heeft geen significante betekenis voor de veiligheid op het water en leidt tot een vermindering van administratieve lasten.

Alleen voor pleziervaart langer dan 15 meter, of schepen die sneller kunnen dan 20 kilometer per uur, is een vaarbewijs voorgeschreven. Voor het overgrote deel van de recreatieve vaart is geen vaarbewijs nodig. De seniorenkeuring komt per 1 juli van dit jaar te vervallen. Daarmee kunnen de watersporters nog in het komende watersportseizoen hun voordeel doen. (Bron: Ministerie I&M)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief