‘Eindbod DSV Solutions maakt loonverschil alleen maar groter’

1000

De werknemers van DSV Solutions willen een tweejarige cao met een totale loonsverhoging van 5,5 procent. De loonsverhoging is nodig om het loonverschil met collega’s bij andere logistieke bedrijven te verkleinen. Het eindbod van DSV maakt volgens de FNV het verschil alleen maar groter.

De looneis staat in het ultimatum dat FNV Bondgenoten heeft gestuurd aan DSV. Als DSV niet voor donderdag 14 november 12.00 uur ingaat op het ultimatum dan volgen er acties.

Tien procent minder
FNV leden wijzen DSV cao eindbod massaal af
DSV liet in december 2012 een benchmark uitvoeren waaruit volgens FNV bestuurder Henri Janssen bleek dat hun bedrijfscao gemiddeld tien procent achter ligt op de concurrentie. ‘Het eindbod van DSV van 1,5 procent per jaar ligt alleen al voor 2013 liefst 0,4 procent achter op de loonontwikkeling in de sector. Dus het loonverschil met collega’s bij andere bedrijven wordt, als het aan DSV ligt, alleen maar groter.’

Verder eisen de werknemers dat als een werknemer door overplaatsing meer reistijd kwijt is, dat vanaf 15 minuten extra reistijd dit 100 procent wordt betaald of in vrije tijd wordt omgezet. Daarnaast willen ze afspraken over interne mobiliteit, selectiecriteria bij tijdelijke overplaatsing en het in vaste dienst nemen van uitzendkrachten.

Nette cao
Volgens FNV bestuurder Henri Janssen willen de werknemers gewoon fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden en een fatsoenlijke behandeling. ‘Zeker bij een bedrijf dat wereldwijd in 2013 nu al bijna 93 miljoen euro winst heeft weten te maken. En als het zo doorgaat, is de winst aan het eind van het jaar 135 miljoen euro. Volgens ons is er dus ruimte genoeg voor een nette cao met een loonstijging die de koopkracht van werknemers vergroot.’

DSV Solutions
DSV Solutions Nederland maakt samen met DSV Road en DSV Air and Sea onderdeel van DSV. Bij DSV Solutions Nederland werken circa 820 mensen; het bedrijf heeft vestigingen in Amsterdam, Beek Maastricht, Bergen op Zoom, De Moerdijk, ’s-Heerenberg, Venlo en Venray.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter