Eikelenboom kiest voor lichtgewicht Volvo’s

452

Eikelenboom European Food Transport heeft onlangs vijf Volvo FH Light Concept trucks in gebruik genomen. De lichte trekkers worden voorzien van een lichtgewicht trailer waardoor de combinatie een netto laadvermogen van 32 ton heeft.

De trucks worden ingezet voor het transport van vloeibare plantaardige vetten en oliën tussen Nederland, België, Duitsland en Noord-Frankrijk en werden geleverd door Bluekens Truck en Bus Roosendaal.

Maximaal laadvermogen

De voornaamste reden voor aanschaf van Light Concept trucks is het lage eigen gewicht van de voertuigen en van de trailers. ‘Door het lage eigen gewicht van de Eikelenboom kiest voor lichtgewicht Volvo’scombinatie bereiken we een zo hoog mogelijk laadvermogen’, vertelt directeur Ary Eikelenboom. ‘Dit is in onze branche uitermate belangrijk. We kunnen nu in de verschillende landen waar wij leveren een maximaal toegestaan tonnage vervoeren. Bovendien zijn er ondanks het lagere gewicht geen concessies gedaan aan de traditionele Volvo-veiligheid.’

‘Het lage eigen gewicht van het voertuig in combinatie met Euro 6 én het feit dat de Volvo FH een betrouwbare truck is, gaf voor ons de doorslag in onze keuze voor dit voertuig. Bovendien beschikt de FH over een zeer comfortabele en ruime cabine. We zijn er allemaal erg blij mee.’

Uitrusting

De trucks zijn uitgerust met een veiligheidspakket met daarin Adaptive Cruise Control (ACC) en Forward Collision Warning met noodremfunctie. Ook beschikken de Volvo’s over de automatisch schakelende versnellingsbak I-Shift. De trailers van het merk VANHOOL zijn voorzien van een automatisch systeem, het zogenaamde SAFE concept (Sealing Access Flawless Evaluation). Het systeem biedt meer veiligheid bij het laden en lossen en een snellere afhandeling van controles voor de chauffeur.

Eikelenboom

Eikelenboom European Food Transport verzorgt het transport van vloeibare levensmiddelen voor de levensmiddelenindustrie, zoals plantaardige oliën en vetten, vruchtensappen en vloeibare suikers. Eikelenboom heeft zich ontwikkeld tot een all round logistiek dienstverlener in de foodsector en heeft vestigingen in Bergen op Zoom, Rotterdam, Amsterdam en Ardooie (België). Binnen het bedrijfsbeleid wordt naast efficiency in toenemende mate focus gelegd op duurzaamheid. (Bron: Volvo Trucks)

Bekijk de foto’s van de Oranjegekte in transport en logistiek

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief