Eerste WiFi abonnement voor Mieke Kuipers ms Hensie

515

Het eerste WiFi abonnement is maandag tijdens de Telematicadag uitgereikt aan Mieke Kuipers van het ms Hensie. Vanaf heden kunnen binnenvaartschippers zich via de website binnenvaart.net abonneren op de dienst WiFi in binnenhavens en op ligplaatsen.

Het WiFi abonnement biedt Mieke Kuipers de kans om internet voluit te gebruiken voor zakelijke doeleinden. ‘Zoals downloaden van grote databestanden als kaarten en het updaten van computer software. Maar ook voor het gewone privégebruik zoals bankieren, video-chatten, uitzending gemist of Youtube bekijken. WiFi is de effectieve en betaalbare oplossing.’

Eerste WiFi abonnement voor Mieke Kuipers ms HensieDe stichting Binnenvaart Netwerk Diensten (BND) hiervoor opgericht, beheert de website en biedt laagdrempelige ICT diensten voor binnenvaartschippers, waaronder onbeperkt toegang tot internet via WiFi Hotspots. Een jaarabonnement kost omgerekend één euro per week.

WiFi-havens
Op ongeveer twintig ligplaatsen en binnenhavens voor de professionele binnenvaart worden WiFi hotspots gerealiseerd. Het betreft onder andere de Houthaven in Amsterdam, Zeeland Seaports, Maashaven in Rotterdam, Zwijndrecht, Werkendam, Harlingen en Moerdijk. In Zeeland Seaports en Werkendam is WiFi nu al beschikbaar. De andere havens volgen binnenkort en het aantal havens wordt de komende tijd nog verder uitgebreid. (Bron: BTB)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter