Eerste verbrede containerschip van de wereld in de vaart

778

BUXTEHUDE – De Duitse rederij NSB heeft onlangs het verbrede containerschip MSC Geneva opnieuw in de vaart genomen. Het is de eerste keer dat een containerschip is verbreed.

Eerste verbrede containerschip MSC Geneva in de vaartDe MSC Geneva is verbreed omdat volgens NSB de oudere Panamaxschepen van na 2004 niet meer concurrerend zijn. NSB gaat nog twee andere schepen verbreden. Afhankelijk van het type schip, stijgt de containercapaciteit met zo’n dertig procent. Een verbreed containerschip neemt dan 6.336 containers mee in plaats van de normale 4.872.

Levensvatbaar

Het verbrede containerschip gaat voor MSC varen tussen Azië en Zuid-Amerika. De proefvaart van 19 tot en met 21 juni verliep volgens NSB zonder problemen. ‘Niemand heeft ooit in de lengte een containerschip opengesneden’, zei COO Tim Ponath tijdens de ingebruikname van het containerschip in Shanghai. ‘We zijn erg trots op ons team dat de MSC Geneva heeft verbreed en daarmee de levensvatbaarheid van ons concept heeft aangetoond. Het schip gaat bewijzen dat dergelijke schepen kunnen blijven concurreren met andere containervervoerders die over de oceanen varen.’ (Bron: NSB)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief