Eerste trein met containers uit China komt aan in Rotterdam

1267

ROTTERDAM – Rail Service Center Rotterdam verwacht donderdagavond 23 juli de eerste trein uit China. De trein, met daarop onder andere de containers voor Rotterdam, vertrok 5 juli uit het Chinese Kumming.

Via Kumming, Zabaykalsk aan de Chinees-Russische grens, Belarus, Brest/Malaszewicze kwam de trein na 16 dagen aan in het Poolse Malaszewicze (Polen). Daar worden de units voor Rotterdam overgeladen op wagons van Europese spoorbreedte.

Niet eenmalig

De railoperator voor deze trein is de firma Cargosped. PKP Cargo, de grootste Poolse railvervoerder, rijdt de trein door Europa. Rotterdam Rail Feeding (RRF) zet de trein op RSC binnen. Cargosped heeft inmiddels aangegeven dat het geen eenmalig iets zal zijn, ook in augustus en september komt een aantal treinen richting RSC.

China investeert momenteel veel in het verder verbeteren van het spoorproduct. Als belangrijke partner is het Havenbedrijf Rotterdam blij dat de Chinese treinen nu ook arriveren in Rotterdam. Deze ‘Nieuwe Zijderoute’ is belangrijk voor de verdere ontwikkeling van Rotterdam als Europees logistiek knooppunt van allerlei modaliteiten en voor het Rotterdams spoorproduct in het bijzonder. Rotterdam investeert juist in de verbetering van het treinverkeer van en naar de Rotterdamse haven. Ook voor het transport tussen Engeland kan dit extra lading betekenen. (Bron: Haven Rotterdam)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief