Eerste schip Evergreen-Hanjin CEM/ANN-dienst 19 juli in Zeebrugge

712

Het eerste schip van de herschikte CEM/ANN dienst van Evergreen Lines en Hanjin Shipping Lines komt 19 juli aan in de haven van Zeebrugge. De schepen van deze Azië-Europadienst worden behandeld aan de Zeebrugge International Port Terminal (ZIP) van PSA.

Evergreen Lines en Hanjin Shipping Lines maakten eerder dit jaar het nieuwe schema van hun gezamenlijke CEM/ANN-dienst bekend. De haven van Zeebrugge werd opgenomen in de dienst als de laatste Noord-Europese haven Eerste schip Evergreen-Hanjin CEM/ANN-dienst 19 juli in Zeebruggevoordat de schepen terugkeren richting Azië. Ook Cosco, “K” Line en Yangming nemen op deze dienst slots voor hun rekening nemen.

De schepen van de dienst worden aan de ZIP-terminal behandeld. Deze ultramoderne terminal van PSA, de grootste terminaloperator wereldwijd, ligt aan de noordzijde van het Albert II-dok. De terminal heeft een diepgang tot 17 m en is uitgerust met containerkranen met een reikwijdte van 24 containers breed.
PSA Zeebrugge baat tevens de CHZ-terminal uit op het westelijke schiereiland in de voorhaven.

Verheugd en tevreden
Joachim Coens, gedelegeerd bestuurder van Port of Zeebrugge, is zeer tevreden met de keuze van Evergreen en Hanjin. ‘De CEM/ANN dienst is een belangrijke verbinding met het Verre Oosten en dus ook een bijkomende versterking van onze banden met deze Aziatische landen. Wij zijn blij Evergreen en Hanjin in Zeebrugge te verwelkomen.’
Enno Koll, Managing Director PSA Zeebrugge is bijzonder verheugd om de CEM/ANN dienst te kunnen verwelkomen. ‘De haven van Zeebrugge bevestigt hiermee haar positie als diepzeehaven met een uitstekende ligging op het kruispunt van belangrijke mondiale routes.’

Het schema van de CEM/ANN-dienst is als volgt: Qingdao, Shanghai, Ningbo, Hong Kong, Yantian, Tanjung Pelepas, Colombo, Rotterdam, Felixstowe, Hamburg, Zeebrugge, Algeciras, Colombo, Tanjung Pelepas, Hong Kong, Qingdao.