Eerste ruim van gekapseisde ms Siderfly is helemaal leeg

669

Bergers hebben zaterdag alle lading uit het eerste laadruim van het gekapseisde ms Siderfly op het Kielerkanaal gehaald. Nu gaan de bergers proberen het tweede laadruim te lossen. Volgens de bergers zijn de ruimen voor een groot deel net water gevuld.

Bij het overslaan moeten de bergers voorzichtig te werk gaan. De luiken liggen door de slagzij van 22 graden namelijk nog net boven de waterspiegel zodat water in het laadruim kan komen.

Eerste ruim van gekapseisde ms Siderfly is helemaal leegDe bergers hopen dat het schip na het overslaan van de lading zover omhoog komt dat ze het lek in het schip verder kunnen onderzoeken.

Slagzij

In de nacht van zondag op maandag kwamen ter hoogte van de Hochbrücke op het Kielerkanaal het ms Siderfly en het ms Coral Ivory met elkaar in aanvaring. De Siderfly liep daardoor twee gaten op waardoor het schip slagzij maakte. De Siderfly was onderweg van Brunsbüttel naar Antwerpen, de Coral Ivory van Brunsbüttel naar het Finse Uusikaupunki.

Het ms Siderfly (100 x 14 meter) vaart onder de vlag van St. Vincent en heeft negen bemanningsleden uit de Oekraïne en Rusland aan boord. Het ms Coral Ivory (116m x 16 meter vaart onder de Nederlandse vlag en heeft een Nederlandse kapitein en negentien  bemanningsleden uit de Oekraïne en Rusland. (Foto: Havariekommando)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter