Eerste Lean & Green Personal Mobility Star voor ECT

603

ECT heeft als eerste bedrijf in Nederland de Lean & Green Personal Mobility Star gewonnen. ECT heeft de Personal Mobility Star gekregen voor haar inspanningen op het gebied van personenmobiliteit. Al sinds de negentiger jaren van de vorige eeuw biedt ECT haar medewerkers collectief bedrijfsvervoer aan van en naar haar terminals op de Maasvlakte.

Eerste Lean & Green Personal Mobility Star voor ECTHet collectief personenvervoer van ECT bestaat uit een netwerk van 8 lijndiensten; 7 diensten brengen  3x daags de medewerkers van en naar de terminals. Deze lijndiensten zijn gekoppeld aan de ploegenwissel. Daarnaast is er een lijndienst voor het kantoorpersoneel. Meer dan 1000 medewerkers, zo’n 50% van het totaal aantal medewerkers, maken op deze manier gebruik van het collectieve bedrijfsvervoer van ECT. Ook medewerkers van omliggende bedrijven maken gebruik van het bedrijfsvervoer van ECT.

ECT biedt niet alleen de werknemers de mogelijkheid om uitgerust en veilig op het werk en weer thuis te komen, maar levert ook een bijdrage aan de duurzame bereikbaarheid van de Rotterdamse haven. Dankzij het collectieve vervoer van ECT wordt jaarlijks 17,5 miljoen autokilometers bespaard en  ongeveer 30% minder CO2 uitgestoten.

Niet alleen woorden
‘ECT zet al jaren in op duurzaamheid’, zegt Rob Bagchus van ECT. ‘Naast uiteraard operational excellence, en het leveren van een optimale dienstverlening aan haar klanten. Het behalen van eerder de Lean and Green Logistics Award en Star en nu de Lean and Green Personal Mobility Star zijn een bevestiging van dat beleid. Lean and Green is voor ECT een goed middel om te laten zien dat haar intenties niet alleen mooie woorden zijn, maar ook in daden worden omgezet. Het Lean and Green initiatief verdient ruime navolging en helpt de supply chain duurzaam en efficiënter te maken.’

Lean & Green
Lean & Green is een programma van Connekt dat beoogt een concrete en pragmatische bijdrage te leveren aan de verduurzaming van de mobiliteit. In 2010 won ECT al de Lean & Green Award, in 2013 volgde de Lean & Green Star voor bewezen CO2 reductie in haar bedrijfsproces. (Bron: ECT/Lean and Green)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter