Eerste klant London Gateway, Engelse vakbond niet blij

587
Eerste klant London Gateway, Engelse vakbond niet blij

Het SAECS consortium is de eerste klant voor de nieuwe deepsea terminal London Gateway. De Engelse vakbond Unite waarschuwt de klanten voor onderbetaling en slechte werkomstandigheden voor de arbeiders op de terminal.

DP World opent London Gateway in het laatste kwartaal van 2013. De eerste schepen van de dienst van Maersk, MOL en Deutsche Afrika-Linien (DAL) tussen Europa en Zuid-Afrika doen in week 45 de nieuwe terminal aan. Dat gaat ten koste van de dienst op Tilbury. Volgens de drie rederijen heeft London Gateway betere spoorverbindingen en is de betrouwbaarheid groter.
Een paar weken geleden werd al bekend dat Marks & Spencer een distributiecentrum van 900.000 vierkante meter gaat bouwen op het logistieke park van de terminal.

Goedkoop en goedkoop
Unite vindt de komst van DP World voorlopig geen vooruitgang en vraagt de klanten goed na te denken voor over te stappen naar de nieuwe terminal. ‘We vragen DP World Eerste klant London Gateway, Engelse vakbond niet blijnu al lange tijd om ons te erkennen, maar DP World heeft daar geen belangstelling voor’, vertelt Jane Jeffery van Unite. ‘Het enige wat ze willen zijn goedkope havenwerkers. Wij zijn er trotss op dat we zorgen voor goede prestaties van de havenwerkers door ze goed te trainen en goed te faciliteren. Dat zal op de London Gateway niet gebeuren. Het enige wat DP World interesseert is om de klus zo goedkoop mogelijk gedaan te krijgen, en niet de mensen die het werk doen. Potentiële klanten denk dus goed na!’

Nieuwe banen of niet
Burgemeester Boris Johnson van London is in ieder geval wel bij met de nieuwe terminal. De nieuwe terminal gaat namelijk zo’n 27.700 nieuwe banen in de omgeving van London opleveren. Volgens de vakbond zorgt de terminal helemaal niet voor nieuwe banen. ‘Er is nog steeds grote overcapaciteit bij de terminals in het Verenigd Koninkrijk. Veel van de nieuwe banen op London Gateway gaan dus waarschijnlijk verloren in andere havens.’

twitter