Eerste boomboei Rotterdams Dobberend Bos te water

462

Tijdens de Nationale Boomfeestdag op woensdag wordt in de Rotterdamse haven de eerste boomboei te water gelaten. Het gaat om een drijvende iep. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er een bos van twintig boomboeien bloeit in de Rotterdamse Rijnhaven.


De eerste drijvende iep is onderdeel van het kunstproject Dobberend Bos van kunstenaar/onderwerper Jorge Bakker.
 Het prototype gaat een half jaar proefdobberen in het Aqua Dock op de RDM Campus.

Eerste boomboei Rotterdams Dobberend Bos te waterOude boeien
Het Dobberend Bos wordt grotendeels vervaardigd uit bestaande voorwerpen. Hiervoor heeft Mercon uit Gorinchem twintig oude zeeboeien uit de Noordzee ‘Hollandse Iep-waardig’ gemaakt. De zeeboeien worden opnieuw gebruikt en geschikt gemaakt om levende bomen te dragen die hun schoonheid der jaargetijden op het water kunnen tonen. De bomen op hun beurt worden beschikbaar gesteld door het Bomendepot van de Gemeente Rotterdam.

Aqua Dock
Wethouder Alexandra van Huffelen opent morgen het Aqua Dock. 
Aqua Dock is een drijvende ‘backbone’, een drijvende weg voorzien van water en elektra, waaraan waterkavels worden uitgegeven. In een omgeving van ‘Research, Design & Manufacturing’ kan bij Aqua Dock een waterkavel worden gehuurd door ondernemers of studenten voor kleinschalige productie van drijvende objecten, innovatieve energiewinning en experimenten op het gebied van waterbouw, kortom innovaties op het water. Aqua Dock vormt een nieuwe schakel in de keten om van idee tot realisatie te komen en vervult de rol van versneller van innovaties. Aqua Dock biedt ruimte voor het experiment, brengt onderzoek en productie samen en opent deuren tot kennis, onderzoek en een netwerk van toppartners. (Bron: Havenbedrijf Rotterdam)

Volg TotaalTrans op Twitter