Eerste auto’s uit gehavende Hoegh Osaka (+ video)

684

SOUTHAMPTON – De eerste auto’s zijn dinsdag en woensdag uit het autoschip Hoegh Osaka gereden. Vorige week donderdag kwam het gestrande autoschip veilig aan in de haven van Southampton.

Volgens reder Hoegh Autoliner valt de schade aan het schip mee. ‘Het merendeel van de noodzakelijke werkzaamheden voor het weer zeewaardig maken van het schip, bestaat uit het schoonmaken van de compartimenten waar water heeft gestaan. Ook is er kleine schade ontstaan door de berging en doordat de auto’s gingen schuiven. We verwachten dat de reparatie uiteindelijk helemaal afgerond kan worden in de haven van Southampton.’

Aan de grond

De loods en de kapitein zetten de Höegh Osaka (180 meter) onlangs op de Bramble Bank in de Solent aan de grond toen bij het verlaten van de haven van Southampton bleek dat het schip lichte slagzij maakte. De 25 bemanningsleden en de loods werden vervolgens van het schip gehaald. Twee bemanningsleden raakten lichtgewond. Het schip kwam met hoog tij vanzelf weer los. (Bron: Hoegh Autoliners)

Meer over de stranding van de Hoegh Osaka:
Gestrande autoschip Hoegh Osaka veilig in de haven
Bergers halen 800 ton water uit autoschip Hoegh Osaka
Autoschip Höegh Osaka kapseist bij Engelse Wight (+ video’s)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief