Eerste 450 ton ureumpellets uit gekapseisde ms Siderfly gehaald

677

Bergers zijn vrijdagavond begonnen met het overslaan van de ureumpellets uit het gekapseiste ms Siderfly op het Kielerkanaal. De lading wordt overgeslagen in een bak.

Eerste 450 ton ureumpellets uit ms Siderfly gehaaldVrijdagavond wisten de bergers het eerste luik te openen. Zaterdagmorgen was al 450 ton van de lading gelost. In de loop van de zaterdag worden ook de andere luiken geopend zodat de resterende lading uit het schip kan worden gehaald. Hierbij moeten de bergers voorzichtig te werk gaan. De luiken liggen door de slagzij van 22 graden namelijk nog net boven de waterspiegel zodat water in het laadruim kan komen.

De bergers hopen dat het schip na het overslaan van de lading zover omhoog komt dat ze het lek in het schip verder kunnen onderzoeken.

Slagzij
In de nacht van zondag op maandag kwamen ter hoogte van de Hochbrücke op het Kielerkanaal het ms Siderfly en het ms Coral Ivory met elkaar in aanvaring. De Siderfly liep daardoor twee gaten op waardoor het schip slagzij maakte. De Siderfly was onderweg van Brunsbüttel naar Antwerpen, de Coral Ivory van Brunsbüttel naar het Finse Uusikaupunki.

Het ms Siderfly (100 x 14 meter) vaart onder de vlag van St. Vincent en heeft negen bemanningsleden uit de Oekraïne en Rusland aan boord. Het ms Coral Ivory (116m x 16 meter vaart onder de Nederlandse vlag en heeft een Nederlandse kapitein en negentien  bemanningsleden uit de Oekraïne en Rusland. (Foto: Havariekommando)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter