Een op de drie vrachtwagens niet in orde tijdens controle

428

De politie, het KLPD en de RDW hielden woensdag een transport- en milieucontrole op de A7 en de N381. Er werden in totaal ongeveer dertig voertuigen aan een controle onderworpen. Hierbij bleek één op de drie voertuigen niet in orde te zijn.

PolitieautoEr werd gecontroleerd op de belading, vereiste papieren en op de technische- en gebruikerseisen van onder andere vrachtwagens met afval en milieu gevaarlijke stoffen en bestelauto’s, lichte vrachtauto’s tot 3.500 kg. Ook vrachtauto’s met zeilen zijkant werden gecontroleerd. Dit omdat bij deze groep vaak overtredingen met betrekking tot het zekeren van de lading voorkomen.

Overtredingen
De volgende gebreken werden geconstateerd. Twee keer een overbelading van 8% en van 28%, één keer niet handsfree bellen, één keer een gladde – versleten band, twee keer het niet op juiste wijze zekeren van de lading, één keer een overtreding van het ADR en één keer breedte van het voertuig. In verband met de overtredingen werd er ook vier keer een maatregel opgelegd wat inhoud dat men niet verder mocht rijden tot dat de overtreding is verholpen. (Bron: politie.nl)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter