Een derde pleziervaart buiten boekje in Rotterdamse haven

436

Een derde van de kapiteins van pleziervaartuigen die de haven van  Rotterdam aandoen houden zich onvoldoende aan de regelgeving. Het gaat met name om niet genoeg  rechts (stuurboord) houden op de rivier en het ongeoorloofd binnenvaren van havenbekkens want dat laatste is verboden voor recreatievaart.

Een derde pleziervaart buiten boekje in Rotterdamse haven. (Foto Ben Brussel)Het afgelopen jaar heeft het Havenbedrijf extra aandacht besteed aan het vaargedrag van pleziervaartuigen in het Rotterdamse havengebied. In totaal hield het Havenbedrijf ongeveer 150 inspecties. Daarbij werden twaalf processen verbaal uitgeschreven en 47 waarschuwingen gegeven.

Beter voorbereiden

Het Havenbedrijf vindt dat pleziervaarders zich beter moeten voorbereiden op het varen in een druk gebied als de Rotterdamse haven. De medewerkers van de divisie Havenmeester zien dat kapiteins zich regelmatig vergissen op drukke kruispunten en verboden bekkens in varen en te weinig rekening houden met de passerende zeeschepen. (Bron: Havenbedrijf Rotterdam/Foto: Ben Brussel)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief