Eddy Bruyninckx ontvangt Lifetime Achievement Award

471

ANTWERPEN – Eddy Bruyninckx, gedelegeerd bestuurder van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen, heeft maandag de Lifetime Achievement Award gekregen in Rotterdam.

Derde blusboot op WesterscheldeDe Award maakt deel uit van de IBJ Awards die jaarlijks worden uitgereikt door het vakblad International Bulk Journal. Met de Award werd Bruyninckx bekroond voor zijn beleid van de afgelopen 20 jaar, waarmee hij de Antwerpse haven uitbouwde tot een wereldspeler, waar schepen van allerlei formaat kunnen aanlopen en waar lading in allerlei vorm een gepaste logistieke opslag en/of behandeling vindt. De uitreiking van de Awards, die dit jaar plaats vond in het Beurs-World Trade Center in Rotterdam, zal volgend jaar november in Antwerpen gebeuren.

Erkenning

‘Deze Award is een erkenning voor de hele Antwerpse havengemeenschap, die na de diepe crisis van 2009 meer dan ooit heeft getoond dat ze er staat dankzij creatieve en toegewijde werknemers die geen enkele uitdaging uit de weg gaan’, zei Eddy Bruyninckx, nadat hij de Award in ontvangst had genomen. ‘De Antwerpse haven is de voorbije jaren fors gegroeid, met vloeibare bulk als onze belangrijkste groeimotor, gevolgd door containers. Ook de toekomst oogt goed, met een nieuw recordjaar op korte termijn en met belangrijke industriële miljarden investeringen in onze haven op (middel)lange termijn. Op dit elan zullen wij ook doorgaan, investeringen in infrastructuur –zowel door publieke als private spelers- blijven immers een hefboom voor economische ontwikkeling en de creatie van jobs en toegevoegde waarde.’

De IBJ Awards

De IBJ Awards worden sinds 2009 op jaarlijkse basis uitgereikt aan bedrijven met een bijzondere verdienste in de sector van de maritieme bulk. Er zijn verschillende categorieën waarin de Awards worden uitgereikt: bulk ship of the year, innovative technology award, best specialist dry bulk terminal… De Crane of the Year Award, die door het Havenbedrijf werd gesponsord en werd uitgereikt door commercieel directeur Luc Arnouts, ging dit jaar naar Terex Port Solutions uit Duitsland. (Bron: Haven Antwerpen)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief