ECT-medewerkers krijgen tot acht jaar cel voor cocaïnesmokkel

577

In de rechtszaak rond de smokkel van 188 kilo cocaïne vanuit Panama naar Rotterdam zijn aan acht verdachten celstraffen variërend van twee tot acht jaar opgelegd. De smokkel vond plaats in juli 2012.

Werknemers ECT akkoord met 5-jarige caoVier verdachten waren ten tijde van de smokkel medewerker van containeroverslagbedrijf ECT in de Rotterdamse haven. Zij zorgden ervoor dat de drugs ongezien uit de containers op het terrein van het containeroverslagbedrijf konden worden gehaald.

Zeer grote hoeveelheid

Het gaat in deze zaak om een zeer grote hoeveelheid cocaïne. Aan de twee hoofdverdachten, van wie een persoon werkzaam was bij het containeroverslagbedrijf, is acht jaar celstraf opgelegd. Deze twee verdachten worden gezien als respectievelijk initiator en hoofduitvoerder van de smokkel. Een andere verdachte krijgt zes jaar, twee verdachten vier jaar en een verdachte twee jaar.

Aantasten imago

De rechtbank heeft ook in haar oordeel meegenomen dat de smokkel van drugs via de Rotterdamse haven de integriteit en het (internationaal) imago van de haven aantast. Daarnaast kan het gevaarlijk zijn voor de mensen die in de haven en de transportsector werken. (Bron: Rechtspraak.nl)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief