ECT komt met maatregelen tegen lange wachttijden binnenvaart

778

ROTTERDAM – ECT gaat maatregelen treffen in de strijd tegen de congestie in de Rotterdamse haven. Verschillende bedrijven klaagden bij verladersorganisatie EVO over de vertragingen. ECT is in overleg met klanten en stakeholders om te kijken hoe de wachttijden voor de binnenvaart tot een minimum kunnen worden beperkt.

ECT komt met maatregelen tegen wachttijden binnenvaartDe nieuwe terminals van Maasvlakte 2 zijn nog niet operationeel en daarom is de Rotterdamse haven vooralsnog aangewezen op de huidige capaciteit, terwijl er wel een duidelijke toename is in het ladingaanbod.

Maatregelen

Enkele maatregelen die door ECT zijn aangekondigd, zijn het vergroten van de flexibiliteit van ligplaatsen aan de kades, het terugdringen van opslag van lege containers in de stacks en het optimaliseren van zogenoemde call sizes voor binnenvaart en feeders. Voor verladers zijn vooral de volgende maatregelen van belang: strikte toepassing van cargo closing en opening time en het verbeteren van informatiedeling (zoals vervolgmodaliteit om de containers efficiënter in het stack te plaatsen). (Bron: EVO)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief