Ecocombi’s op meer wegen

602

Rijkswaterstaat gaat op een aantal belangrijke rijkswegen ecocombi’s toestaan. Transport en Logistiek Nederland (TLN) en verladersorganisatie EVO zijn tevreden met het besluit.

Aantal ecocombi's in Nederland richting 900 Het gaat om de N9 tussen Alkmaar en De Kooy, de N33 vanaf de A7 tot de Eemshaven, de  N35 tussen Zwolle en Raalte, de N57 tussen Middelburg en Vrouwenpolder (rotonde bij het dorp, hm 71,1) en de N99 tussen De Kooy en Den Oever. Het streven is om deze wegen per 1 februari voor ecocombi’s open te stellen.

Vijftig procent meer
Ecocombi’s, ook wel langere en/of zwaardere vrachtauto’s (LZV’s) genoemd, kunnen tot vijftig procent meer lading meenemen dan gewone vrachtauto’s. De inzet van deze voertuigen biedt daarom volgens TLN en EVO grote voordelen voor zowel het milieu als de logistiek. ‘Ecocombi’s zijn in Nederland sinds  2000 onder voorwaarden op door de wegbeheerder toegewezen wegen toegestaan. Ecocombi’s mogen met een jaarontheffing op wegen rijden die daarvoor door de wegbeheerder zijn vrijgegeven. Er zijn er inmiddels bijna 950 in gebruik.’

TLN en EVO streven ernaar het wegennet voor langere en zwaardere vrachtauto’s waar mogelijk uit te breiden. (Bron: EVO)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter