E. van Wijk wil met overname Himex verder Oost-Europa in

652

De E. van Wijk Group heeft per 1 juli Himex Logistics uit Oldenzaal overgenomen. Met de overname van Himex Logistics wil de E. van Wijk Group haar logistieke dienstverlening naar Oost-Europa en de CIS landen (de voormalige Sovjet-Unie) verder uitbreiden.

Vertrekkend DGA Jan Molenaar (65) van Himex Logistics geeft aan gezocht te hebben naar een overnamekandidaat die de continuïteit kan waarborgen op het gebied van het personeel en de serviceverlening aan de klanten. ‘Van Wijk is een ervaren logistieke specialist die dezelfde kwaliteit en servicegerichtheid nastreeft als Himex. Bovendien sluiten de activiteiten van Himex naadloos aan bij de Oost-Europa activiteiten van Van Wijk.’

Himex

Himex Logistics is een logistieke specialist die naast douane activiteiten ook (temperatuur gecontroleerde) groupage diensten verricht naar Oost-Europa en de CIS E. van Wijk wil met overname Himex verder Oost-Europa inlanden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van alle modaliteiten om de meest efficiënte oplossing te kunnen bieden. Dit zorgt ervoor dat zendingen wereldwijd Turn Key geleverd kunnen worden met een focus op de voornoemde landen.

E. van Wijk

De E. van Wijk Group heeft met deze overname een tweede vestiging in Nederland, naast de in totaal dertien bestaande vestigingen in Roemenië, Moldavië en Oekraïne. Met een vloot van meer dan 300 eigen vrachtwagens verzorgt het bedrijf vervoer vanuit West-Europa naar Oost-Europa en de CIS landen (vv). Het logistieke pakket bevat ook warehousing, crossdocking, groupage vervoer, (inter) nationale distributie en douaneservices. Verder is de E. van Wijk Group ook actief in de automotive sector en worden in Roemenië, Moldavië en Oekraïne merken als DAF Trucks, Tatra en Isuzu vertegenwoordigd.

Geen gevolgen

De overname heeft geen gevolgen voor de medewerkers, de activiteiten worden onveranderd voortgezet vanuit de huidige Himex Logistics vestiging in Oldenzaal.
Bij de E. van Wijk Group zijn 1.100 medewerkers in dienst die gezamenlijk een omzet genereren van 150 miljoen euro. (Bron: E. van Wijk)

Meer nieuws over E. van Wijk:
E. van Wijk opent tiende vestiging in Roemenië
E. van Wijk Groep uit Giessen neemt Sintra Hazeldonk over

Lees ook de nieuwe rubriek Juridische Zaken. In de eerste aflevering: Verjaringstermijnen in het vervoerrecht

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief