E. van Wijk Groep uit Giessen neemt Sintra Hazeldonk over

570

De E. van Wijk Groep heeft Sintra Hazeldonk overgenomen. De overname heeft geen gevolgen voor het aantal medewerkers en de activiteiten worden onveranderd voortgezet. Wel verhuist het kantoor van Sintra Hazeldonk naar de hoofdvestiging van E. van Wijk in Giessen.

Met de strategische overname wil de dienstverlener uit Giessen haar brede logistieke dienstenpakket aanvullen met het specialisme expeditie.

Bandenservice in Roemenië
EVW Holding verbreedt in Roemenië actief haar dienstenpakket. Recent is een bandenservicebedrijf in Gilau (regio Cluj) gestart. Dit E. van Wijk Groep uit Giessen neemt Sintra Hazeldonk overnieuwe bedrijf specialiseert zich in het recoveren van truckbanden. Daartoe heeft het bedrijf 1,3 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe technologie. Het bedrijf gaat via een modern proces van ‘koudvernieuwen’ truckbanden voorzien van een nieuw loopvlak. Deze duurzame techniek verlengt de levensduur van een vrachtwagenband en draagt bij aan kostenbeheersing in de logistieke keten. Het voorkomt bovendien dat er veel oude banden in de afvalketen terechtkomen. In het eerste jaar verwacht het bedrijf 4.000 banden te recoveren, dit aantal loopt met de huidige productiecapaciteit op tot maximaal 16.000 stuks. De productiefaciliteit is een samenwerking van E. van Wijk, Bandag en Bridgestone.

Over E. van Wijk
Het logistieke pakket van E. van Wijk omvat onder meer opslag en overslag, crossdocking, internationaal vervoer, groepagevervoer, distributie en douaneservices. Vervoer vanuit West-Europa naar landen als Roemenië, Oekraïne, Hongarije, Bulgarije en Moldavië (vv) is een specialisme van het bedrijf. E. van Wijk heeft een vloot van meer dan 300 vrachtwagens en telt bovendien diverse DAF-servicebedrijven in Roemenië en Oekraïne. De Roemeense tak telt ook bedrijven op het gebied van Sales, Service, Parts en Tires. (Bron: E. van Wijk)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter