Duwboten breken los

550

In Seine- en Willemshaven van Dordrecht zijn tijdens de storm een paar duwboten losgebroken. De bemanning van incidentbestrijdingsboten houdt daar de situatie in de gaten tot de situatie weer normaal is.  

Haven van Rotterdam is Port of the Year 2013Voor Rotterdam liggen vijf ‘indienvaarbaren’ buiten te wachten om naar binnen te mogen en twee schepen hebben aangegeven naar buiten te willen maar moeten nog wachten.

Stormregeling
Bij het Havenbedrijf is de hele dag de stormregeling van kracht. Dat betekent dat de patrouilledienst verscherpt toezicht houdt in verband met de wind. Vanaf 12.00 uur zijn de kranen op de containerterminals opgetopt en de overslag stopgezet. Er vindt stormbeloodsing plaats. Door de deining op zee – 4,5 tot 5 meter – kunnen loodsen momenteel niet meer aan boord van schepen komen.
 
Maeslantkering
Vandaag gaat de Maeslantkering niet meer dicht, is de verwachting. De waterhoogte moet dan bij de Boompjes in het centrum van Rotterdam + 3m NAP zijn. We verwachten dat het waterpeil niet hoger komt dan 2,70 meter. (Bron: Havenbedrijf Rotterdam)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter