Duurste files staan bij knooppunt Rijnsweerd-Hoevelaken

646

De duurste files voor het bedrijven staan bij het knooppunt Rijnsweerd-Hoevelaken (A1). Dit knooppunt voert met een kostenpost van 14,1 miljoen euro de lijst aan van de grootste fileknelpunten voor het bedrijfsleven.

Duurste files staan bij knooppunt Rijnsweerd-HoevelakenUit onderzoek van TNO in opdracht van Transport en Logistiek Nederland (TLN) en verladersorganisatie EVO blijkt dat de grootste fileknelpunten in de regio Utrecht en Noord-Holland voorkomen. Deze kostten het verladend bedrijfsleven in 2012 ruim 45 miljoen euro.

Andere schadeposten zijn de knooppunten Coenplein-Nieuwe Meer (A10), Gouwe-Oudenrijn (A12),  Eemnes-Hoevelaken (A1) en Lunetten-Maanderbroek (A12). Een totale kostenpost van ruim 45 miljoen euro.

Oost-Nederland
De vier grootste fileknelpunten in Oost-Nederland kostten het vervoerend en verladend bedrijfsleven in 2012 circa 22 miljoen euro. Op nummer 3 van de Nederlandse top-20 staat het knooppunt Ewijk en Valburg (A50), waar de schade in 2012 meer dan 9 miljoen euro bedroeg. Andere schadeposten zijn het knooppunt  Hoevelaken-Hattemerbroek (A28), knooppunt Grijsoord – Valburg (A50) en knooppunt Waterberg-Oud Dijk (A12).

De dagelijkse files leiden tot veel schade voor het bedrijfsleven als gevolg van tijdverlies, meer brandstofverbruik en extra CO2-uitstoot. Naast directe vertragingsschade leiden files ook tot andere kosten, zoals de inzet van extra voertuigen en aanpassingen in de routeplanning.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter