Duizendste Volvo truck voor Schenk Tanktransport

606

Schenk Tanktransport heeft onlangs de duizendste Volvo truck in ontvangst genomen. Het betrof een Volvo FH Light Euro 6 trekker, die onderdeel uitmaakt van een totale order van vijftig nieuwe Volvo FH trekkers. Algemeen directeur Kees Visser en Peter Freling van Volvo Group Truck Center verzorgden de feestelijke aflevering.

Schenk Tanktransport is opgericht in 1925 als handel in zand en grind annex transportbedrijf. Eind jaren vijftig van de vorige eeuw werd een start gemaakt met tanktransport. Er werd voornamelijk stookolie, huisbrandolie en benzine/diesel vervoerd. Als gevolg van het toenemende belang van de tanktransportactiviteiten werd in de loop van de jaren tachtig de handel in zand en grind beëindigd en specialiseerde Schenk zich in tanktransport.

Duizendste Volvo truck voor Schenk TanktransportTanktransport

Schenk Tanktransport is heden ten dage een gespecialiseerd internationaal tanktransportbedrijf. De bedrijfsactiviteiten bestaan uit (internationaal) transport van brandstoffen, smeeroliën, LPG, industriële gassen, bitumen, microsilica, chemische producten en vloeibare meststoffen. Bij Schenk Tanktransport wordt nauwgezet gekeken naar het risicoprofiel. De producten die worden vervoerd vereisen veelal dedicated transportmaterieel. Schenk Tanktransport was een van de eerste klanten van Volvo Trucks in Nederland.

Volvo FH is veiligheid

De duizendste Volvo FH is vervanging in de al bestaande vloot en wordt ingezet voor het internationale transport, daarvoor is gekozen voor Globetrotter uitvoeringen. De trucks hebben een volledig veiligheidspakket, waaronder Adaptive Cruise Control en Forward Collision Warning met  Emergency Brake. Directeur Harry Schenk: ‘De focus ligt in ons bedrijf heel erg op veiligheid. Al onze vestigingen zijn SQAS gecertificeerd. Dit kwaliteitssysteem geeft de garantie dat het vervoerende bedrijf voldoet aan de strenge eisen op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu. Door te werken conform de SQAS kwaliteitsnorm worden bedrijfsrisico’s en gevaren geminimaliseerd. Tegelijkertijd wordt de veiligheid en de kwaliteit van het uit te voeren werk geoptimaliseerd en gewaarborgd door trainingen en opleidingen van onze medewerkers. Uiteraard zie je dat beleid ook terug in ons transportmaterieel. Het is, naast het lage eigen gewicht van de FH Light truck, een van de redenen om te kiezen voor de nieuwe Volvo FH.’ (Bron: Volvo)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief