Duizenden extra parkeerplaatsen trucks langs Duitse snelweg

524

BERLIJN – Langs de Duitse autosnelwegen komen de komende jaren 4.000 nieuwe parkeerplaatsen voor vrachtwagens. In totaal moeten er in de regeerperiode van het huidige Duitse kabinet 6.000 parkeerplaatsen bij komen. Vorig jaar kwamen er al 2.000 bij, dit jaar nog 1.800, de laatste 2.200 volgen de komende jaren.

Duizenden nieuwe parkeerplaatsen trucks langs Duitse snelwegDuitsland heeft nu nog 43.000 parkeerplaatsen voor vrachtwagens langs de snelwegen. Volgens verkeersminister Alexander Dobrindt zijn de nieuwe parkeerplaatsen nodig om de vrachtwagenchauffeurs de noodzakelijk rust te kunnen geven. ‘En ze zorgen ook voor een veiliger verkeer. Wij steken dan ook meer dan 500 miljoen euro in de nieuwe parkeerplaatsen.

Gebrek

De nieuwe parkeerplaatsen komen op plekken waar het gebrek nu het grootst is. Dat zijn bijvoorbeeld de parkeerplaatsen Sauerland aan de A 45, Kraichgau aan de A 6, Kassel aan der A7 en Fürholzen aan de A 9.

Ook wil het Duitse kabinet met ICT het voor de vrachtwagenchauffeurs makkelijker maken om te zien waar parkeerplaatsen beschikbaar zijn. (Bron: BMVI)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief